VP 11: Rush van het jaar bij Cercle Brugge, Hazard wordt de dirigent

VP 11: Rush van het jaar bij Cercle Brugge, Hazard wordt de dirigent

19 februari - 13:00 Laatste update: 20 februari - 15:20
9

Het einde van de reguliere competitie nadert. Ook op Speeldag 26 hadden sommige spelers hun eindsprint al ingezet. Deze elf vielen ons het meest op. 

Clean sheet voor Schmidt
Bij de doelmannen waren er deze keer weinig uitschieters, maar Daniel Schmidt doet het wel goed voor KAA Gent. De winteraanwinst moet er meteen staan en haalde tegen Eupen een clean sheet, al werd hij ook te zelden onder vuur genomen.

Belgisch duo
De wedstrijd tussen OH Leuven en Charleroi was werkelijk niet om aan te zien, maar Ewoud Pletinckx zette wel een puike verdedigende prestatie neer. Ook Elias Cobbaut hield zich uitstekend staande op de Bosuil en hield een onverhoopte zege vast.

Op de rechterkant zat Alessio Castro-Montes weer vol energie bij Union. Hij werd beloond met een doelpunt. Bij Club Brugge staat Bjorn Meijer er opnieuw na heel wat blessureleed, al wringt het dat de getalenteerde De Cuyper nu op rechts moet spelen.

Getik op het middenveld
Bij Anderlecht is Thorgan Hazard meer en meer de leider aan het worden op het middenveld. Hij scoorde ook de belangrijke gelijkmaker tegen STVV. KAA Gent kon eindelijk nog eens winnen door Hong Hyun-seok, want zijn terugkeer maakt een wereld van verschil.

Ook KRC Genk kon aanknopen met de zege tegen RWDM. Bilal El Khannouss tekende in die partij voor twee assists.

Wat een rush!
Bij Cercle Brugge mag Alan Minda niet ontbreken. Rechtdoor naar de goal gaan en ook nog afwerken tussen vier tegenstanders, dat is grote klasse. 

Griffin Yow gaf Westerlo de volle buit met een heerlijke knal. Ook Kerim Mrabti was matchwinnaar, maar dan voor KV Mechelen.