Lazare (Union) na Afrika Cup winst: “Elke speler is een huis beloofd”

Lazare (Union) na Afrika Cup winst: “Elke speler is een huis beloofd”

19 februari - 10:30
5

Union-middenvelder Amani Lazare beleefde met Ivoorkust het avontuur van zijn leven. Hij won de Afrika Cup in eigen land. De vijfentwintigjarige voetballer blikt terug, maar ook vooruit naar zijn ambities met Union SG.

Lazare haalde na zijn goede prestaties bij Union na meer dan een jaar nog eens een selectie voor de nationale ploeg, net op tijd dus. Lazare maakte het avontuur van zijn leven mee: “Ik besef het eigenlijk nog niet zo goed”, vertelde de goedlachse middenvelder aan Het Nieuwsblad. Nochtans was het een tornooi met ups en downs, zo werd de coach van Ivoorkust tijdens de groepsfase ontslagen en moesten ze vaak een achterstand ophalen. “Zeer emotioneel”, noemde Lazare deze rollercoaster.

Na de overwinning kreeg Lazare drie dagen om te genieten, er waren parades door de straten, ze werden ontvangen door de president en hij keerde ook terug naar zijn eigen dorp om de trofee te tonen. “Het was niet slecht”, lachte Lazare. Daarnaast is elke speler ook een huis beloofd.

Ook bij Union werd Lazare terug goed ontvangen, dat zal zijn aanpassing terug vergemakkelijken. “Het is even wat moeilijk om fysiek weer op niveau te komen, maar ik zal snel wel weer mijn draai vinden”, aldus de Ivoriaan. Zijn doelen zijn duidelijk voor de rest van het seizoen: “ Hier een tweede prijs van het seizoen pakken. Of waarom geen derde eigenlijk? We doen nog mee in de beker ook”, besloot Lazare.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.