Zirkzee helemaal los na Anderlecht: Doet mij denken aan Ronaldinho

Zirkzee helemaal los na Anderlecht: "Doet mij denken aan Ronaldinho"

19 februari - 10:26
3

Joshua Zirkzee (ex-Anderlecht) blijft indruk maken bij Bologna. Trainer Thiago Motta steekt de loftrompet over de 22-jarige aanvaller, die hem zelfs doet denken aan voormalig FC Barcelona-ster Ronaldinho.

Zirkzee maakte zondag de winnende treffer tegen Lazio, dat midweeks nog Bayern München de baas was in de Champions League. Daardoor staat de teller alweer op negen doelpunten en vier assists in 24 duels in de Serie A. Motta prijst zich gelukkig met de Nederlander, die in 2022 voor 8,5 miljoen euro overkwam van Bayern.

"Hij heeft eens gezegd dat Zlatan Ibrahimovic en Gabriel Batistuta zijn idolen zijn. Ik maak hem dagelijks mee en dan doet hij me eerder denken aan mijn oud-teamgenoot Ronaldinho bij FC Barcelona", stelt een lyrische Motta in gesprek met Sky Sport Italia. "Maar ik kan hem met niemand vergelijken. Hij is Joshua, hij is speciaal."

Motta prijst de mentaliteit van Zirkzee. "Vanaf de eerste dag van de voorbereiding arriveerde hij als eerste op de training. Hij is uitgegroeid tot een leider en dat is helemaal zijn verdienste." Mede door de prestaties van Zirkzee staat Bologna knap vijfde in de Serie A.