Vanaken na Brugse derby: “Je moet dan een fout maken of steviger verdedigen”

Vanaken na Brugse derby: “Je moet dan een fout maken of steviger verdedigen”

18 februari - 17:29 Laatste update: 17:31
13

Hans Vanaken, de kapitein van Club Brugge, reageert na het 1-1 gelijkspel tegen Cercle Brugge. Volgens Vanaken had Club Brugge het betere van het spel en had Blauw-Zwart eigenlijk moeten winnen van Cercle Brugge.

Vanaken vond dat de eerste helft tussen Cercle Brugge en Club Brugge gelijk opgaand was in de Brugse derby. “Wij voetbalden iets te weinig, dat deden we wel beter in de tweede helft. We hebben de beste kansen gehad om te winnen. Een 1-1-gelijkspel is dan ook een teleurstelling”, citeert Sporza Vanaken.

Vanaken zag dat het niet wilde lukken voor de trefzekere Igor Thiago bij Club Brugge tegen Cercle Brugge. “Thiago heeft ons al zoveel doelpunten gegeven, vandaag wou het niet lukken”, aldus Vanaken.

Vanaken is ook kritisch op de verdediging van Club Brugge na het doelpunt van Cercle Brugge. Alan Minda wist via een flinke rush te scoren. “De goal die we slikken is ook veel te makkelijk. Het mag niet gebeuren dat iemand 90 meter het veld mag oversteken. Je moet dan ofwel eerder een fout maken of steviger verdedigen”, deelt Vanaken.

Vanaken sluit af door te vertellen dat Club Brugge eigenlijk had moeten winnen van Cercle Brugge. “We gaven een doelpunt weg, voor de rest kan ik me in de tweede helft weinig kansen herinneren van Cercle. Wij waren gewoon de betere ploeg en dan is het jammer dat we niet winnen”, besluit Vanaken.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.