Dortmund tussen hoop en vrees richting Europa: 'Malen de belangrijkste speler'

Dortmund tussen hoop en vrees richting Europa: 'Malen de belangrijkste speler'

18 februari - 15:12

Borussia Dortmund weet nog niet of Donyell Malen in de basis kan starten in het Champions League-duel met PSV. De 25-jarige aanvaller kampt met een lichte knieblessure en bleef zaterdag tegen VfL Wolfsburg op de bank.

Dortmund-coach Edin Terzic moest op het laatste moment een streep zetten door de naam van Malen. "Eigenlijk was het de bedoeling dat Donyell weer zou starten, omdat hij het vorige week uitzonderlijk goed deed", doelt hij op de dubbelslag van de Oranje-international tegen SC Freiburg (3-0). "Helaas raakte hij vrijdag tijdens de training licht geblesseerd aan zijn knie en zei hij zaterdagochtend dat hij nog niet honderd procent was. We wilden geen enkel risico nemen."

Terzic weet nog niet of Malen op tijd hersteld is voor de clash met PSV van dinsdag. "Het is niets dramatisch. Het is iets waar hij een dag of twee mee bezig zal zijn. Daarom duimen we dat hij zich snel beter zal voelen", stelt de trainer. "We hopen natuurlijk dat hij er dinsdag weer bij kan zijn", vertelt ook sportief directeur Sebastian Kehl. "Het was niets ernstigs, maar hij was niet fit genoeg en we wilden geen al te groot risico met hem nemen."

Volgens Duitse media valt het desondanks te bezien of Malen in de basis staat tegen zijn oude club. Een rol als invaller zou weleens het maximaal haalbare kunnen zijn. Dat is een forse aderlating voor Dortmund. "Malen is momenteel de belangrijkste speler van Dortmund. Je kunt zien dat ze hem missen", zei Sky-analist Dietmar Hamann na de remise tegen Wolfsburg.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.