Mazzu heeft vertrouwen in behoud na gelijkspel OHL-Charleroi: “We geraken er”

Mazzu heeft vertrouwen in behoud na gelijkspel OHL-Charleroi: “We geraken er”

18 februari - 12:45
1

Charleroi heeft een belangrijk punt weten te behalen in een zware strijd tegen Oud-Heverlee Leuven. De partij eindigende in een 0-0 gelijkspel. Ondanks het feit dat ze een hele helft met 10 man speelden, slaagden de mannen van Felice Mazzu erin om stand te houden tegen een directe concurrent. 

"Het is het resultaat van een strijd, van een groep die bij elkaar bleef en georganiseerd bleef tot het einde met 10 man," vertelde Mazzu aan RTBF. Hij benadrukte het belang van verdedigende organisatie in dergelijke situaties, waarbij hij duidelijk koos om vooral geen goal te slikken. 

“Er zijn altijd andere keuzes die je kunt maken dan verdedigen na rood. Als we voor een gedurfder systeem hadden gekozen, waren we aanvallend beter geweest, maar dan waren we met 1-0 verslagen”. 

Met nog vier wedstrijden te gaan en nog steeds in de rode zone, blijft Mazzu optimistisch over de kansen van Charleroi om zich dan toch te handhaven. Hij benadrukte het belang van solidariteit en vastberadenheid, zowel op het veld als buiten het veld, met een speciale dank aan de supporters voor hun steun. "Als we deze solidariteit en wilskracht behouden, weet ik zeker dat we er geraken", concludeerde Mazzu hoopvol.