KRC Genk weet weer wat winnen is via zege op RWDM dat sterk startte

17 februari - 17:56 Laatste update: 18:55
55

KRC Genk heeft na vijf matchen weer een keer gewonnen in de Jupiler Pro League. Genk wist in eigen huis met 3-1 RWDM te verslaan. Namens Genk kwamen Tolu Arokodare, Luca Oyen en Andi Zeqiri tot scoren. Namens RWDM wist Carlos Gomes het net te vinden.

RWDM ging op bezoek bij KRC Genk en wist direct via Carlos Alberto op voorsprong te komen. RWDM profiteerde van laks uitvoetballen van Genk. Alberto zocht de combinatie met Biron en liet vervolgens Maarten Vandevoordt kansloos.

In de volgende fase ging het over en weer tussen Genk en RWDM, totdat Genk de controle nam over de match. In de 21e minuut wist Genk deze controle op het scorebord uit te drukken. Arokodare kon vrij binnenkoppen op een hoekschop van Bilal El Khannouss.

De match tussen Genk en RWDM ging over en weer, maar de thuisploeg kwam in de 35e minuut op voorsprong via jeugdproduct Oyen. El Khannouss stuurde Oyen richting doel en de flankspeler wist vervolgens af te ronden, waardoor Genk op een 2-1 voorsprong kwam.

Genk ging rusten met een nipte voorsprong op RWDM. De promovendus had zich in de eerste helft dapper getoond tegen Genk. In de tweede helft wist Genk steviger de touwtjes in handen te nemen tegen RWDM.

In de tweede helft had RWDM moeite om nog gevaar te stichten tegen Genk. De Genkies kregen af en toe kleine kansjes tegen RWDM, maar verder was de eerste heft een stuk aangenamer dan de tweede.

In de slotfase kon Genk nog aardig wat gevaar stichten tegen RWDM, het lukte Genk om de voorsprong in de 92e minuut uit te bouwen tegen RWDM. Zeqiri kwam goed voor zijn man en prikte de 3-1 binnen. Genk boekte de eerste overwinning van 2024.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.