El Khannouss (Genk): “Dit was niet het geschikte moment voor een transfer”

El Khannouss (Genk): “Dit was niet het geschikte moment voor een transfer”

17 februari - 10:26 Laatste update: 10:51

In aanloop naar de wedstrijd tegen RWDM, blikte Bilal El Khannouss terug naar de voor hem teleurstellende maand januari, waarin KRC Genk uit de top zes viel en waar Marokko de verwachtingen niet kon inlossen op de Afrika Cup. Daarnaast keek hij ook al vooruit naar de rest van het seizoen en zijn toekomst. Zo staat te lezen in Het Belang van Limburg.

De ontgoocheling was enorm bij Marokko, vertelde El Khannouss. Ze werden uitgeschakeld door het Zuid-Afrika van Hugo Broos, wat er voor de Genkse spelmaker nog maar eens op wijst dat het algemene niveau in Afrika enorm gestegen is. Zelf kende hij amper drie invalbeurten, maar dat kan de negentienjarige naar eigen zeggen perfect plaatsen: “Ik was al heel dankbaar dat ik als negentienjarige de selectie haalde.”

Ideaal was de situatie dus allerminst voor El Khannouss, terwijl zijn ploegmaats zich op winterstage klaarstoomden voor de tweede seizoenshelft, maakte El Khannouss weinig trainingsminuten. Al ziet hij dat niet als een probleem. "Ik voel me goed, ook mentaal ben ik klaar voor de rest van het seizoen”, aldus de Genkse publiekslieveling.

De winterperiode zag El Khannouss niet als een geschikt moment om van club te veranderen, hij wilt in Genk de komende maanden eerst nog beslissender worden. Hijzelf is ook niet bezig met een transfer, dat is iets voor zijn entourage, vertelde El Khannouss. Hij is er ten slotte van overtuigd dat het geen afscheid in mineur in Genk in de Europe Play-Off zal worden. “Dat geloof is algemeen aanwezig in de kleedkamer, wij willen opstaan in rest van de competitie en Play-Offs.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.