Vanhaezebrouck over KAA Gent: ''Luisteren op cruciale momenten niet altijd''

Vanhaezebrouck over KAA Gent: ''Luisteren op cruciale momenten niet altijd''

17 februari - 08:50 Laatste update: 09:50
1

KAA Gent deed wat betreft inkomsten uitstekende zaken op de transfermarkt. Dat lijkt echter ten koste te gaan van sportief succes. Hein Vanhaezebrouck wordt niet altijd betrokken bij de plannen. Marc Degryse interviewde de trainer van Gent op zijn 60e verjaardag.

Degryse vroeg aan Vanhaezebrouck of ze bij Gent wel eens naar hem luisteren op het gebied van transfers. ''Niet altijd, op cruciale momenten zelfs niet'', antwoordde de trainer van Gent volgens Het Laatste Nieuws.

Vanhaezebrouck voelt zich gepasseerd. ''Vorig jaar vertrok Ibrahim Salah op de slotdag van de wintermercato zonder dat ik van iets wist. Nu met Malick Fofana hetzelfde'', zei Vanhaezebrouck.

Ook wilde Vanhaezebrouck afgelopen zomer al Gift Orban van de hand doen. De coach had al een plan om dat vertrek op te vangen. ''Tarik Tissoudali komt terug en we halen een nieuwe spits aan een schappelijke prijs. Om maar iemand te noemen: Kévin Denkey stond op mijn lijst'', aldus Vanhaezebrouck over plannen afgelopen zomer.

Sinds de wintertransferperiode zijn de resultaten van Gent niet om over naar huis te schrijven. Daardoor zijn de Buffalo's afgezakt naar de 6e plek in de Jupiler Pro League-ranglijst.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.