Standard blijft maar sukkelen, Westerlo pakt drie gouden punten

Standard blijft maar sukkelen, Westerlo pakt drie gouden punten

16 februari - 22:45
18

In de belangrijke strijd tegen de degradatie heeft KVC Westerlo drie gouden punten kunnen pakken. De ploeg van Rik De Mil maakte het Standard knap lastig en werd daar ook voor beloond. Het werd 2-1, waardoor Standard stilaan toch echt moet beginnen vrezen.

Ondanks de lage klassering van beide teams, die absoluut punten nodig hadden, kregen we een leuk begin van de wedstrijd met twee ploegen vol goede intenties. Zowel Westerlo als Standard gingen voor een vroeg doelpunt, met een licht overwicht van de bezoekers, maar de beste kansen voor de thuisploeg.

Doelpunten vielen er niet, de spanning werd ook wat minder. Standard kreeg uiteindelijk nog een extra klap toen Marlon Fossey andermaal uitviel met een blessure. Het was daarop wachten op een echte klasseflits om de wedstrijd helemaal open te breken.

Het was uiteindelijk een penaltyfout van Kamal Sowah die de wedstrijd kon openbreken. Nicolas Madsen plaatste zich achter de bal, de 1-0 op het scorebord. Daar leek het ook bij te gaan blijven tot de rust, maar net voor de pauze kon Laifis met een knappe kopbal de bordjes weer op gelijke hoogte brengen.

In die tweede helft had Standard het knap lastig en kon Westerlo lustig combineren. Die combinaties leverden uiteindelijk ook op. Na een interceptie van Neustädter kwam de bal tot bij Romeo Vermant, die ploegmaat Yow wist te bedienen voor de 2-1. Een verdiende voorsprong voor de Kemphanen, die nog een half uur te gaan hadden.

Standard moest stilaan toch het initiatief nemen om die gelijkmaker te vinden. Daar slaagde het maar niet in en de kansen bleven voor de Kemphanen. Een doelpunt viel er niet meer, maar dat was genoeg voor de Kemphanen om de overwinning toch te boeken.

Westerlo springt door de zege over Standard naar de tiende plek in de stand. Standard zakt één plekje en heeft nog steeds maar vier punten voorsprong op Sporting Charleroi, dat later in de week nog in actie komt.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.