Lierse doet uitstekende zaak en pakt broodnodige driepunter tegen Jong Genk

16 februari - 22:02 Laatste update: 22:04

In de strijd tegen de degradatie heeft Lierse een uitstekende zaak kunnen doen. Het zocht al even naar een goed resultaat en heeft dat ook gevonden tegen Jong Genk. Het wist een 0-1 achterstand nog om te buigen in een 3-1 overwinning.

Lierse SK nam eerder deze week nog afscheid van coach Emmerechts en zit al even in een sukkelstraatje. Tegen Jong Genk, dat zonder doelman Mike Penders aan de partij begon, moest het absoluut een driepunter zien te pakken.

Makkelijk hadden de Pallieters het echter niet tegen de jonge Limburgers, die na iets meer dan een half uur voetballen ook op voorsprong kwamen. In minuut 34 wist Kumata een voorzet richting de tweede paal in doel te glijden en Genk zo op voorsprong te brengen. Die bleef niet lang staan want ook Lierse wist net voor rust via Poelmans nog de gelijkmaker te vinden.

Na de pauze eiste Lierse het balbezit helemaal op en ging het stevig op zoek naar die voorsprong. Grote kansen puurde het daar aanvankelijk niet uit. Toch werd het iets na het uur beloond voor die goede intenties en kwam het via Ocansey op voorsprong.

Genk ging nog wel op zoek naar een gelijkmaker, maar vond die niet meer. De eindstand werd uiteindelijk 3-1 nadat Ocansey in het slot nogmaals scoorde.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.