Vanhaezebrouck laat zich uit over toekomst bij KAA Gent: “Dat is gevaarlijk”

Vanhaezebrouck laat zich uit over toekomst bij KAA Gent: “Dat is gevaarlijk”

16 februari - 13:10
5

Hein Vanhaezebrouck blaast vandaag zestig kaarsjes uit en de oefenmeester van KAA Gent gaf een interview aan Het Laatste Nieuws. Daarin sprak hij onder meer over zijn toekomst bij de Buffalo’s.

Vanhaezebrouck weet nog niet wat de toekomst zal brengen. “Het kan alle kanten uit. We zitten met een overname en een nieuwe eigenaar. Er zullen verschuivingen gebeuren binnen de club. We hebben een moeilijke maand achter de rug, een van de moeilijkste die ik ooit meemaakte. Nog nooit hebben we zó veel moeten verkopen om overeind te blijven.”

HVH moest veel besparen bij KAA Gent. “Dat zijn elementen waar je over nadenkt. Ik heb hier de voorbije drie jaar bespaard. De kern is verkleind, de lonen zijn naar beneden. En toch geraakten we er niet uit. De nieuwe investeerder heeft nu centen in de club gestoken, maar ik heb nog altijd geen duidelijkheid over wat er hier precies staat te gebeuren.”

Vanhaezebrouck wil vooral weten wat de plannen van de Buffalo’s zijn. “Ik ben niet uitgekeken op KAA Gent. Wat me bezighoudt, is wat het volgend seizoen wordt. Want nu heeft men eigenlijk aangegeven dat bij een interessant voorstel, voor zowel de speler als de club, alles bespreekbaar is. Dat is gevaarlijk.”

De oefenmeester sluit een exotisch avontuur niet uit, maar geeft wel toe dat een andere Belgische club moeilijker ligt. “Maar als een buitenlandse club me wil overtuigen, moet het volledige plaatje kloppen. Ik zeg niet per se ‘neen’ tegen zo’n uitdaging. Maar het project moet me aanspreken. Ik ga niet op de eerste de beste springen. En oké, als je zoiets zou doen, weet je dat er rare dingen kúnnen gebeuren. Nu ja, wij zien hier ook rare dingen.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.