'PSG moet berusten in Mbappé-lot: Fransen willen Gavi halen als vervanger'

'PSG moet berusten in Mbappé-lot: Fransen willen Gavi halen als vervanger'

16 februari - 10:10 Laatste update: 10:13
1

Paris Saint-Germain hoeft geen enkele poging meer te wagen om Kylian Mbappé op andere gedachten te brengen. De keuze van de Fransman om eind dit seizoen te vertrekken staat helemaal vast. PSG schakelt daarom door en wil een andere Golden Boy-winnaar naar Frankrijk halen: Gavi van FC Barcelona.

Mbappé heeft PSG gezegd dat de club geen tegenvoorstellen meer hoeft te doen, aangezien zijn keuze om te vertrekken vaststaat. In de komende maanden zullen de club en de speler zelf een officieel statement naar buiten brengen, waarin het vertrek van de Fransman wordt aangekondigd. Na zes jaar zal er komende zomer dus een eind aan de periode van Mbappé in Parijs komen.

Echter hoopt PSG wel een speler terug te halen, die de sterrenstatus van Mbappé enigszins kan overnemen. Gavi van Barcelona wordt daarbij volgens The Athletic gezien als het belangrijkste transfertarget van de Fransen deze zomer. De middenvelder won in 2022 de Golden Boy-Award voor het grootste talent van Europa. Mbappé sleepte in 2017 die prijs in de wacht.

Naast Gavi is ook Napoli-spits Victor Osimhen een target voor PSG deze zomer. De Nigeriaanse spits zou dan met Gonçalo Ramos en Randal Kolo Muani moeten concurreren om de spitspositie in Parijs. Gavi zou door Barcelona als 'niet te koop' worden gezien, maar door de financiële situatie van de Catalanen kan een verkoop van de middenvelder wel uitkomst bieden.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.