''Kleine kans dat Belgische topclub verkocht wordt, maar ben niet madame Soleil''

''Kleine kans dat Belgische topclub verkocht wordt, maar ben niet madame Soleil''

16 februari - 08:55 Laatste update: 10:48
4

De topclubs zijn tot nu toe in Belgische handen. Club Brugge, KRC Genk, RSC Anderlecht, Royal Antwerp FC, en Club Brugge zijn tot nu toe ontsnapt aan buitenlandse investeerders. Sporteconoom Wim Lagae van de KU Leuven legt uit of dit houdbaar is.

Het is duidelijk wie de beslissers zijn over een eventuele overname. ''Tja, finaal zijn het Verhaeghe, Coucke, Gheysens en Baro en hun adviseurs die beslissen wat er met de club gebeurt'', vertelde Lagae aan Het Nieuwsblad.

Lagae besprak redenen tot verkoop. ''Ze zitten gebeiteld bij hun teams, maar als zij willen cashen... Ten tijde van de verkoop van Anderlecht door Vanden Stock gingen ook geruchten over een kandidatuur van de Oezbeekse miljardair Usmanov'', zei de sporteconoom.

Hoewel de kans klein is, is het zeker niet onmogelijk. ''De kans is minder groot dat een Belgische topclub verkocht wordt – en op de korte termijn lijkt die kans me eigenlijk maar klein. Maar ik ben Madame Soleil niet. Onmogelijk is het nooit'', aldus Lagae.

Kortom, onder bepaalde omstandigheden kunnen Belgische topclubs ook in buitenlandse handen vallen, maar de kans dat dit op korte termijn gebeurt, is klein.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.