Mertens scoort en Galatasaray wint alsnog in slot, Marseille gaat wel in de fout

15 februari - 20:50 Laatste update: 21:04
1

Galatasaray en Dries Mertens zijn er in geslaagd om in eigen huis goede zaken te doen in de tussenronde van de Europa League. De Turkse club speelde zonder Hakim Ziyech, maar won in de absolute slotfase door een goal van Mauro Icardi. Olympique Marseille pakte niet direct een zege in het eerste duel van hun tweeluik.

Galatasaray - Sparta Praag: 3-2
In Istanbul begon het allemaal zo mooi voor Galatasaray in de tussenronde van de Europa League. Via Kerem Demirbay kwamen de Turken op voorsprong en die hield de ploeg tot de rust. Daarna kwam er echter een doelpuntenregen op gang met een afgeweken goal van Dries Mertens, waardoor het na twintig minuten voetballen ineens 2-2 stond. Victor Nelsson en Matej Rynes kregen nog rood en Galatasaray ging er uiteindelijk met de punten vandoro na een goal van Mauro Icardi.

Shakhtar Donetsk - Olympique Marseille: 2-2
In het Volkspark Stadion in Hamburg bleek het voor Marseille een taaie kluif om door de muur van de Oekraïeners te komen. Het lukte Pierre-Emerick Aubameyang uiteindelijk pas in de 64e minuut, maar vier minuten later viel de gelijkmaker al. In de slotfase scoorden ook allebei de ploegen, dus komt de beslissing tijdens de return in Marseille.