Brentford haalde Thiago niet zomaar: ''Sleutelspeler voor sleutelpositie''

Brentford haalde Thiago niet zomaar: ''Sleutelspeler voor sleutelpositie''

15 februari om 15:15
Laatste update: 15 februari om 16:15

Niemand had het durven dromen. Niet Antonio Nusa, maar nota bene Igor Thiago vertrok naar Brentford. Volgens Thomas Frank, de trainer van de Engelse club, was dit echter geen overhaaste aankoop. De coach lichtte toe waarom Thiago gehaald is.

volgens Frank is het een cruciale aankoop. ''We hebben een sleutelspeler voor een sleutelpositie vastgelegd. Thiago is een zeer opwindende spits die goed past in de rol binnen ons team'', vertelde de trainer via de officiële kanalen van Brentford.

Frank weet precies wat Thiago's kwaliteiten zijn. ''Hij werkt hard en is een zeer goede pressing speler. Hij heeft ook een fysieke aanwezigheid, is erg goed in het strafschopgebied en kan het spel verbinden'', zei Frank.

De ontwikkeling van Thiago is niet onopgemerkt gebleven.''Hij maakt goede vorderingen in de Belgische competitie, dus er is grote potentie en we kijken ernaar uit om hem in een rood-wit shirt te zien'', aldus Frank.

Thiago kwam afgelopen zomer voor 7,9 miljoen euro naar Club Brugge. Iets meer dan een half jaar later nam Brentford de centrumspits over voor 33 miljoen euro.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.