OFFICIEEL: Engwanda gaat RSC Anderlecht verlaten en trekt naar Eredivisie

OFFICIEEL: Engwanda gaat RSC Anderlecht verlaten en trekt naar Eredivisie

15 februari - 10:56 Laatste update: 13:27
15

Alonzo Engwanda, de 21-jarige middenvelder, gaat RSC Anderlecht definitief verlaten. Anderlecht en FC Utrecht hebben een akkoord bereikt voor een definitieve overgang aan het einde van het seizoen, meldt Anderlecht via de officiële kanalen.

Engwanda was maar liefst 14 jaar lang actief bij Anderlecht. Engwanda begon zijn avontuur op Neerpede in 2010, als lid van de generatie met Zeno Debast, Mario Stroeykens en Roméo Lavia. Engwanda stond bekend om zijn mentaliteit en werkethiek.

Engwanda maakte zijn debuut bij de RSCA Futures en wist een succesvolle periode neer te zetten. In zijn eerste seizoen schopte Engwanda het tot de Promotie Play-Offs van de Challenger Pro League.

Uiteindelijk werd Engwanda ook bekroond tot kapitein van de RSCA Futures. Engwanda zal het seizoen bij de RSCA Futures afmaken om vervolgens na dit seizoen aan te sluiten bij FC Utrecht. Engwanda kwam nog geen match uit voor de A-ploeg van Anderlecht.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.