Nieuwe hoofdtrainer RWDM: “Supporters sturen jammer genoeg hun kat naar Genk”

Nieuwe hoofdtrainer RWDM: “Supporters sturen jammer genoeg hun kat naar Genk”

15 februari - 11:36 Laatste update: 13:27
3

Bruno Irles, de gloednieuwe hoofdtrainer van RWDM, is hoopvol dat het hem gaat lukken om de promovendus in de Jupiler Pro League te houden. Irles uit zich lovend over de kwaliteiten binnen de spelersgroep van RWDM.

Irles vertelt dat het pas de tweede keer is dat de Fransman in België is. Mijn vorige passage bleef beperkt tot het spelen van een Champions League-wedstrijd op Lierse”, lachte hij. “Alle gekheid op een stokje, ik ben niet op deze uitdaging ingegaan als ik niet zou geloven in de kwaliteit van deze spelersgroep, want die is zeker aanwezig”, citeert Het Laatste Nieuws Irles.

Irles geeft aan wat er volgens hem op dit moment ontbreekt binnen de selectie van RWDM. “Ik stelde al snel vast dat er geen negativisme heerst bij de spelersgroep, eerder passiviteit. Maar dat is menselijk als je hard werkt en geen resultaten kan boeken”, geeft de nieuwe oefenmeester van RWDM aan.

Irles heeft ervaring met reddingsmissies. “Ik ben het gewoon om te spelen voor het behoud. Het is een mentale kwestie. Maar iedereen zal zijn steentje moeten bijdragen om het schip veilig te laten stranden”, deelt Irles.

Irles sluit af dat de hoofdtrainer ook de supporters van RWDM nodig heeft. “Ja, ook de supporters die jammer genoeg hun kat gaan sturen naar Genk. We moeten hun keuze respecteren, maar rekenen op hen bij de eerst volgende thuismatch tegen OHL”, besluit Irles.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.