'Begin maart uitspraak BAS over Anderlecht-Genk, herspelen zou op 13 maart zijn'

'Begin maart uitspraak BAS over Anderlecht-Genk, herspelen zou op 13 maart zijn'

13 februari - 22:17 Laatste update: 22:38
117

RSC Anderlecht en KRC Genk zijn nog steeds ongeduldig in afwachting van een uitspraak over hun onderlinge duel uit de kerstvakantie. Na de veelbesproken penaltyfase in het Lotto Park stapten de bezoekers uiteindelijk naar het Belgische Arbitragehof voor de Sport. Begin maart zou er duidelijkheid moeten komen.

Het Laatste Nieuws heeft de planning van het BAS kunnen inkijken. Op 1 maart komt de zaak daar ter sprake. Ten laatste vier dagen later zou het hof een beslissing moeten nemen. Die zal onomkeerbaar zijn. Als het BAS oordeelt dat Anderlecht-Genk wel degelijk herspeeld moet worden, zal dat hoogstwaarschijnlijk op woensdag 13 maart gebeuren.

Die datum valt net tussen speeldag 29 en 30, de slotspeeldag dus, in. In het voorafgaande weekend speelt Anderlecht op zaterdag de Brusselse derby op het veld van RWDM, terwijl Genk een dag later Standard Luik ontvangt. Op de allerlaatste speeldag is er vervolgens nog Anderlecht-Kortrijk en Westerlo-Genk. Mogelijk kijken beide kemphanen elkaar tussendoor in de ogen, maar dat is aan het BAS om uit te maken.