Buitenlands avontuur lonkte voor Jansen na ontslag bij AZ: 'Wachten tot de zomer'

Buitenlands avontuur lonkte voor Jansen na ontslag bij AZ: 'Wachten tot de zomer'

13 februari - 20:28
1

Pascal Jansen had al snel na zijn vertrek bij AZ een nieuw avontuur aan kunnen gaan. Dat bevestigde zijn zaakwaarnemer Nathan van Kooperen in Goedemorgen Eredivisie op ESPN. Het Griekse Olympiakos was volgens Jansen nu niet de goede bestemming voor het vervolg van zijn trainerscarrière.

De zaakwaarnemer vertelde dat de Grieken zich inderdaad gemeld hadden voor Jansen. Toch was echter al snel duidelijk dat de in januari bij AZ ontslagen coach daar geen interesse in had. "Het klopt dat er afgelopen week concrete interesse was. We hebben bewust besloten het niet te doen, want het is vrij onrustig bij de club. We hebben besloten tot de zomer te wachten, tenzij er iets anders langskomt wat top is."

Jansen werd in januari ontslagen bij AZ vanwege de tegenvallende resultaten in Alkmaar. Inmiddels is Maarten Martens aangesteld als interim-coach tot het eind van dit seizoen. Van Kooperen bevestigde ook dat Jansen een belangrijke kandidaat was om trainer van Ajax te worden begin dit seizoen. Volgens de zaakwaarnemer vreesde toenmalig technisch directeur Sven Mislintat echter voor problemen met AZ.