Bakayoko gaat in op 'moeilijke' interlandkeuze: 'Rode Duivels waren eerst'

Bakayoko gaat in op 'moeilijke' interlandkeuze: 'Rode Duivels waren eerst'

13 februari - 08:22

Johan Bakayoko heeft de Afrika Cup van dicht bij gevolgd. De ouders van de PSV-aanvaller komen uit Ivoorkust en dus was Bakayoko een blij man toen De Olifanten zondag in de finale Nigeria versloegen. 

Voor de eindstrijd in de Afrika Cup kwam Bakayoko zelf in actie, met PSV tegen FC Volendam (1-5). "Gelijk na de wedstrijd in Volendam ben ik de bus ingegaan. Snel omgekleed en de wedstrijd in de bus en thuis gekeken", zegt de twintigjarige buitenspeler tegen ESPN. "We hebben het gevierd met de familie. Het is natuurlijk mijn tweede land. Dan ben ik zeker aan het juichen, ik heb alles gevolgd."

Ivoorkust eindigde als derde in de groep en haalde dus ternauwernood de knock-outfase. "En dan toch winnen. Dat ze de Afrika Cup zouden winnen, had ik zeker niet verwacht", stelt Bakayoko, die zelf voor een interlandcarrière bij België koos. Dat was geen makkelijk besluit. "Toen ik nog geen keuze had gemaakt, was er wel een periode waarin ik moest kiezen. België heeft mij als eerste opgeroepen en toen ben ik gegaan. Het was wel een moeilijke keuze."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.