Oud-City verdediger over De Bruyne: “Zo gericht met iedere pass, onvoorstelbaar”

Oud-City verdediger over De Bruyne: “Zo gericht met iedere pass, onvoorstelbaar”

12 februari - 22:25 Laatste update: 22:42

Richard Dunne (44), de voormalige verdediger van Everton, Manchester City en Aston Villa, geeft zijn mening over het spel van Kevin De Bruyne bij Manchester City. Volgens de 80-voudige oud-international van Ierland is het een genot om hem te zien spelen, maar verschrikkelijk om tegen hem te spelen.

Dunne legt uit waarom het verschrikkelijk is om tegen De Bruyne te voetballen. “Het is verschrikkelijk, je wordt eigenlijk geloerd met een bal waarvan je denkt dat je erbij kan, maar dat lukt dan niet. Dan moet je duiken, of te ver instappen, het is zo ingewikkeld om daartegen te spelen”, deelt Dunne via de officiële kanalen van Manchester City.

Volgens Dunne komt dit meer dan eens voor bij Manchester City met De Bruyne. “Met De Bruyne komt dit drie of vier keer per match. Hij is zo gericht met iedere pass die hij geeft, het is onvoorstelbaar”, aldus Dunne.

Dunne geeft aan dat De Bruyne een positief effect heeft op het hele team van Manchester City. “De spelers presteren beter want ze waarderen wat er komt. Ze weten dat de bal op een presenteerblaadje komt”, geeft Dunne aan.

Dunne sluit af door te vertellen dat de voormalige verdediger graag naar De Bruyne kijkt bij Manchester City. “Het is een plezier om hem te zien spelen. Om De Bruyne terug te hebben is ontzettend belangrijk. Het brengt het hele team naar een hoger niveau”, besluit Dunne.