“Vanhaezebrouck wilde in de zomer Denkey en Amoura, luisteren niet naar hem”

“Vanhaezebrouck wilde in de zomer Denkey en Amoura, luisteren niet naar hem”

12 februari - 21:30
14

KRC Genk en KAA Gent zijn tot nu toe allesbehalve degelijk uit de winterstage gekomen in de Jupiler Pro League. Marc Degryse, Niels Poissonnier, Frank Boeckx en Aster Nzeyimana vertellen tijdens de podcast vier-nul over de situatie van Gent en hoofdtrainer Hein Vanhaezebrouck.

Degryse begint door zich af te vragen hoe Gent en Genk zich gaan herstellen. “Hoe reageren Gent en Genk, de ploegen in de miserie. Daar moet je toch ook een keer aan de boom schudden. En iets anders teweegbrengen. Gent is de slechtst ploeg in 2024, 1 op 15, samen met RWDM”, vertelt Degryse aan Het Laatste Nieuws.

Niels Poissonnier vertelt vervolgens dat Vanhaezebrouck al zeven weken van tevoren beducht was op de match tegen Cercle Brugge. Waarin de hoofdtrainer veel sleutelpionnen zou missen bij Gent.

Frank Boeckx reageert als volgt op Poissonnier. “Hij heeft gelijk gekregen, maar hoe vaak hoor je trainers zeggen na een match: “Als we met die ingesteldheid het veld op gaan, dan hadden we beter thuisgebleven””, aldus Boeckx.

Boeckx vertelt verder over de handelswijze van Vanhaezebrouck. “Dat is hetzelfde als coach zijnde, dat je je spelersgroep moet klaarmaken. De spelers die weg zijn die moeten vervangen worden. Die vervangers moeten vertrouwen krijgen in plaats van horen dat het met u moeilijk zal worden”, meent Boeckx.

Degryse sluit af door te reageren op Boeckx. “Maar als je Hein mag geloven, heeft hij alles al gezegd. Zelfs bij het begin van het seizoen in de zomer. Heeft hij gezegd, wie ze moesten verkopen en wie ze moesten halen, maar ze hebben niet geluiserd naar hem”, deelt Degryse.

Degryse geeft aan dat Vanhaezebrouck de huidige smaakmakers van de Jupiler Pro League op het oog had. “Hij spreekt over Kevin Denkey (Cercle Brugge), Mohamed Amoura (Union SG) en dat ze Gift Orban in de zomer hadden moeten verkopen. Maar goed, als ze niet naar hem luisteren”, besluit Degryse.