Gumienny: “Dat ze nu buitenlandse arbitrage overwegen, de ultieme blamage”

Gumienny: “Dat ze nu buitenlandse arbitrage overwegen, de ultieme blamage”

12 februari - 20:18
16

Serge Gumienny, de voormalige scheidsrechter, geeft zijn mening over de huidige stand van de arbitrage in de Jupiler Pro League. Gumienny noemt het de “ultieme blamage” dat er overwogen wordt om buitenlandse scheidsrechters in te zetten voor de Play-Offs.

Gumienny kan niet geloven dat er in de Jupiler Pro League overwogen wordt om buitenlandse arbitrage in te zetten in de Play-Offs. “Het feit dat ze nu overwegen om buitenlandse scheidsrechters in te zetten tijdens de play-offs is toch de ultieme blamage voor onze eigen jongens? Het is nogmaals een bewijs dat de top van het Professional Referee Department er de laatste jaren helemaal niets van heeft gebakken”, deelt Gumienny aan Het Belang van Limburg.

Gumienny vertelt verder dat de voormalige arbiter het een fout signaal zou vinden om buitenlandse arbitrage in te zetten in de Play-Offs van de Jupiler Pro League. “Ik ben er ook van overtuigd dat onze eigen scheidsrechters het wel kunnen. Ze moeten gewoon beter gecoacht worden. Als het niet draait binnen een club smijt je toch ook niet alle spelers buiten? Nee, je stelt gewoon een andere trainersstaf aan. Dat is wat er nu moet gebeuren binnen het Referee Department”, besluit Gumienny .