Voormalige arbiter: “Belgische arbitrage heeft nog nooit dieper gezeten dan nu”

Voormalige arbiter: “Belgische arbitrage heeft nog nooit dieper gezeten dan nu”

12 februari - 16:32
42

Serge Gumienny, de voormalige scheidsrechter, geeft zijn mening over de huidige stand van de arbitrage in de Jupiler Pro League. Gumienny uit zich nadat de rapporten van het Professional Refereeing Department werden gelekt. De oud-arbiter geeft aan dat de Belgische arbitrage nooit dieper heeft gezeten.

Gumienny geeft aan dat het nu eindelijk duidelijk is waarom de evaluatie van de Belgische arbitrage nooit publiekelijk werd gemaakt. Gumienny concludeert dat scheidsrechtersbaas Bertrand Layec sommige scheidsrechters de hand boven het hoofd houdt. “Wil hij onze internationale scheidsrechter in the picture zetten? Oké, maar dan moet hij ze niet kunstmatig voortrekken in de Belgische competitie. De jongens met de beste cijfers moeten de beste matchen krijgen. Zo simpel is het”, deelt Gumienny via Het Belang van Limburg.

Gumienny begrijpt er niets van dat er betaald wordt voor het Referee Information System, maar dat er vervolgens geen gebruik van wordt gemaakt. “Ach, de situatie is stilaan uitzichtloos geworden. Er is een totale vertrouwensbreuk. Alles en iedereen wordt nu in twijfel getrokken. Ik begrijp de bond en de clubs ook niet goed. Als je ziet hoe snel ze hun trainers ontslaan, dan is het toch onbegrijpelijk dat ze blijven vasthouden aan enkele buitenlanders die onze arbitrage werkelijk niets hebben bijgebracht? De Belgische arbitrage heeft nog nooit dieper gezeten dan nu”, besluit Gumienny.