'Voorzitter van FC Barcelona gooit met eten na zuur puntenverlies'

'Voorzitter van FC Barcelona gooit met eten na zuur puntenverlies'

12 februari - 15:29
4

Joan Laporta, president van FC Barcelona, heeft zich zondag niet van zijn beste kant laten zien. Laporta zou na het laatste fluitsignaal van de wedstrijd tegen Granada (3-3) met eten en dienbladen hebben gegooid.

Barcelona speelde zondag teleurstellend gelijk tegen de nummer negentien van La Liga. Laporta stak zijn frustraties niet onder stoelen of banken. De lokale radiozender Catalunya Radio wist enkele minuten na het laatste fluitsignaal de scheldkannonade van de president op te vangen. Laporta zou enorm tekeer zijn gegaan in het Esatdí Olímpic Lluís Companys, waar Barça dit seizoen zijn thuiswedstrijden speelt.

Volgens The Athletic ging Laporta nog verder. Zo zou hij borden met eten door de skyboxen van het stadion hebben gegooid en heeft hij een bord canapés van zich afgesmeten. Het is volgens het medium de eerste keer dat de clubleiding van Barcelona Laporta zo hebben meegemaakt. De scheldende voorzitter moest door omstanders tot rust gemaand worden.

Trainer Xavi Hernández wilde er na de wedstrijd geen woorden aan vuil maken. "Hij probeert optimistisch richting mij te blijven. Hij is net als iedereen teleurgesteld."