Juichen voor de buis: Union en Gent willen tussenronde overleven, mis niets op tv

Juichen voor de buis: Union en Gent willen tussenronde overleven, mis niets op tv

12 februari - 14:30 Laatste update: 15 februari - 21:14
1

De lente is in aantocht en in voetballand betekent dat: de terugkeer van de Europese competities! Vanaf deze week gaat het pas écht om de knikkers. Drie Belgische ploegen strijden nog mee in de Conference League, waarvan er donderdag twee in actie komen. VoetbalPrimeur.be snorde op via welke tv-kanalen je die wedstrijden eenvoudig kan volgen.

Union Saint-Gilloise en KAA Gent kunnen de komende twee weken fluiten naar hun vrije donderdag, al gaan we ervan uit dat ze dat met de glimlach doen. Ter herinnering: ook Club Brugge is nog aan zet in de Conference League, maar als groepswinnaar is Blauw-Zwart rechtstreeks naar de achtste finales doorgestoten. Union (als afzakker uit de Europa League) en Gent (als tweede uit haar poule) moeten eerst nog een tussenronde afwerken.

Het lot was beide ploegen niet meteen gunstig gezind. Union krijgt met Eintracht Frankfurt zelfs een bijzonder zware dobber voor de kiezen, toch zeker naar Conference-League-normen. Bovendien moet de koploper uit de Jupiler Pro League eerst thuis aan de slag. Gent heeft het voordeel om op verplaatsing te mogen beginnen, maar ook Maccabi Haifa valt niet te onderschatten.

Naar goede gewoonte denkt de UEFA graag aan tv-minnend Europa. Daarom zijn beide wedstrijden gespreid, zodat de Belgische voetbalfan niets van de actie hoeft te missen. In de vooravond is het de beurt aan Union, waarna De Buffalo's proberen om er een bruisend coëfficiëntiefeestje van te maken. 

Programma op tv
* Vanaf 18u25: Union Saint-Gilloise – Eintracht Frankfurt op VRT Canvas
* Vanaf 20u40: Maccabi Haifa – Gent op Play 5