Messi kan naar de Olympische Spelen: 'De deur staat open voor hem'

Messi kan naar de Olympische Spelen: 'De deur staat open voor hem'

12 februari - 14:29
1

De deur staat wagenwijd open voor Lionel Messi om aan te sluiten bij Argentinië O23 voor de Olympische Spelen in Parijs aankomende zomer. Dat benadrukt trainer Javier Mascherano, die zijn ploeg in een onderlinge confrontatie met Brazilië aan het langste eind zag trekken.

Elk land mag op de Olympische Spelen drie dispensatiespelers opnemen in de selectie. Messi zou hiervoor in aanmerking kunnen komen. Mascherano heeft nog altijd een uitstekende relatie met de 36-jarige ster, met wie hij samenspeelde bij FC Barcelona. "De deur staat altijd open voor hem om bij ons aan te sluiten", aldus de oefenmeester tegenover Tyc Sports."Het zal van zijn verplichtingen afhangen."

Naast Messi is Ángel Di María ook welkom om de selectie van Mascherano te versterken voor de aankomende Olympische Spelen. Echter komt het tweetal minder dan twee weken voor de start in Parijs ook in actie tijdens de Copa América. "Ze hebben het recht verdiend om te beslissen wat ze willen", legt Mascherano uit. "Als coach heb ik de plicht om ze uit te nodigen, maar ze hebben ook andere verplichtingen en daar hangt het ook van af. Zo eenvoudig is het niet."

De Albiceleste won met 1-0 van Brazilië, dat daardoor als titelhouder verstek moet laten gaan op de Spelen. Paraguay ging met het andere Zuid-Amerikaanse ticket aan de haal.