Vandereycken over Gent-Cercle: “Met Denkey in hun ploeg had Gent ruim gewonnen”

Vandereycken over Gent-Cercle: “Met Denkey in hun ploeg had Gent ruim gewonnen”

12 februari - 12:45
6

René Vandereycken heeft gereageerd op de wedstrijd tussen Gent en Cercle Brugge van afgelopen zondag, waarbij Cercle Brugge met 1-2 won. De voormalige bondscoach was vooral onder de indruk van de prestaties van Kevin Denkey.

"Met Denkey in hun ploeg had AA Gent ruim gewonnen”, aldus Vandereycken in Het Nieuwsblad. De voormalige bondscoach merkte op dat Gent veel doelgevaar creëerde, vooral via spelers zoals Tissoudali en Depoitre. Hij benadrukte echter dat ze meer hadden moeten profiteren van hun numerieke meerderheid na de rode kaart voor een speler van Cercle Brugge. 

“Als je dat vergelijkt met een Alderweireld of Vertonghen… Die trappen die kruispasses van achteruit, terwijl De Sart dat bij AA Gent uit het middenveld doet”, merkt Vandereycken op. “Dan staat de tegenstander al veel compacter.”

Vandereycken wees op het gebrek aan efficiëntie als het grote probleem van Gent, waarbij hij opmerkte dat spelers als Cuypers en Orban ontbreken. “Nu zijn het Depoitre, die voor het eerst scoort in een jaar, na een bal die eigenlijk tegen zijn verkeerde voet komt, en Tissoudali. Dat is ook geen topschutter. Het grote probleem van AA Gent is efficiëntie.”