Aké onder indruk van De Bruyne: “Normaal kost het je toch enige tijd … “

Aké onder indruk van De Bruyne: “Normaal kost het je toch enige tijd … “

12 februari - 12:36

Kevin De Bruyne heeft niet alleen ons, maar ook zijn teamgenoten bij Manchester City verrast met zijn impact sinds zijn terugkeer van een blessure. Dat vertelt Nathan Aké. De Rode Duivel raakte geblesseerd aan zijn hamstring in het openingsweekend en keerde pas terug op 7 januari.

Ondertussen heeft De Bruyne vier assists gegeven in 215 minuten competitievoetbal en heeft hij zijn team nieuw leven ingeblazen. Dat werd opnieuw duidelijk in de wedstrijd tegen Everton waar City de overwinning pakte dankzij de doelpunten van Erling Haaland, maar vooral ook de prestatie van invaller De Bruyne.

Ake benadrukte de indrukwekkende toewijding van De Bruyne tijdens zijn revalidatieperiode. "Ik denk dat iedereen verwachtte dat hij wat tijd zou krijgen, maar hij is meteen fit, hij traint heel goed in de gym, hij werkt heel hard en je kon op het veld meteen zien dat hij er klaar voor was”, aldus Aké, geciteerd door ManchesterWorld

Zijn impact op het spel van Manchester City heeft zelfs zijn ploeggenoten verrast. "Om eerlijk te zijn, als je er vijf of zes maanden uit bent kost het je normaal gesproken een beetje tijd," aldus Ake, "maar... de manier waarop hij werkte, om eerlijk te zijn, met de fysio's, je kon in de eerste paar maanden zien dat hij zo hard werkte en alles gaf om klaar te zijn. Om eerlijk te zijn was hij dat meteen."