Prachtig moment: Haller in tranen na heldenrol Afrika Cup: 'Zo vaak van gedroomd'

Prachtig moment: Haller in tranen na heldenrol Afrika Cup: 'Zo vaak van gedroomd'

12 februari - 09:02
2

Sébastien Haller kon zijn tranen niet bedwingen na zijn heldenrol voor Ivoorkust in de finale van de Afrika Cup. De oud-spits van onder andere FC Utrecht en Ajax brak tijdens een interview met oud-voetballer Basile Boli. 

Haller maakte het winnende doelpunt in de finale tegen Nigeria (1-2), waardoor Ivoorkust voor de derde keer in de geschiedenis de Afrika Cup veroverde. "We hebben zo vaak van dit moment gedroomd", begint Haller. "We hoopten allemaal dat die droom realiteit zou worden. Dit land verdient dit feest ook en ik hoop dat iedereen hiervan gaat genieten. We hebben er tot op het laatste moment in geloofd dat we dit toernooi konden winnen."

Dan breekt de 29-jarige spits, die anderhalf jaar geleden nog de diagnose teelbalkanker kreeg én overwon. "Mijn teamgenoten hebben mij ertoe aangezet om zo lang mogelijk op het veld te blijven en ik scoorde weer dankzij hen", aldus Haller. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.