Paintsil hard voor arbitrage na schorsing: “Ze maken het Belgische voetbal kapot”

Paintsil hard voor arbitrage na schorsing: “Ze maken het Belgische voetbal kapot”

12 februari - 08:46
11

Joseph Paintsil kreeg tegen KV Mechelen zijn vijfde gele kaart en zal er niet bij zijn tegen RWDM. Tegenover Het Nieuwsblad was de aanvaller scherp over de arbitrage.

Bram Van Driessche gaf Paintsil geel op het veld van KV Mechelen waardoor hij volgende speeldag geschorst is. “De gele kaart die ik vandaag kreeg, sloeg nergens op. Er wordt een fout op mij gemaakt en ik krijg geel omdat ik op een rustige manier om uitleg vraag . Het is ongelooflijk, ik ging zeker niet op een agressieve manier naar de scheidsrechter toe.”

Paintsil vindt dat de refs hem op het oog hebben. “Ik heb echt het gevoel dat de Belgische scheidsrechters mij viseren. De ref dreigde vandaag na een fout ook nog om me met rood van het veld te sturen, ik denk ook dat dat van in het begin zijn intentie was. Ik weet al langer dan vandaag dat ze mij niet graag hebben.”

De Ghanees gaat zelfs nog een stapje verder. “Maar ik zal altijd mezelf blijven, ook als ze mij zoeken en tegen mij fluiten. Weet je: de scheidsrechters in dit land denken dat ze het goed doen, maar ze maken de Belgische competitie kapot. Ik ben er door die schorsing niet bij tegen RWDM, maar ik weet dat ze mij in de volgende wedstrijd weer opnieuw zullen viseren.”

Paintsil vindt dat hij rustig is gebleven. “Ik zal er klaar voor zijn. Of het moeilijk is om om te gaan met het voortdurende gefluit van de fans van de tegenstander? Nee, dat doet me niks. Ik heb een goed gesprek gehad met de coach. Hij heeft me gezegd dat ik altijd rustig moet blijven en dat heb ik vandaag ook gedaan. En toch krijg ik nog die kaart...”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

No Poll