STVV-voorzitter Meekers reageert op evaluatierapport refs: “Contraproductief”

STVV-voorzitter Meekers reageert op evaluatierapport refs: “Contraproductief”

12 februari - 07:35
12

Vorige week kwamen de evaluatierapport van de Belgische scheidsrechters naar buiten. Dit seizoen is er veel commotie rond de arbitrage en de VAR. STVV-voorzitter David Meekers besloot te reageren tegenover Het Nieuwsblad.

Meekers is zelf een ex-ref en springt in de bres voor de Belgische arbiters. “Scheidsrechters blijven mensen. Punten geven – hoe goed of slecht iemand gewerkt heeft – vind ik fout en stigmatiserend. De statistieken, percentages en cijfers die ik nu zie verschijnen, vind ik zelfs schending van de privacy en een gebrek aan respect voor de scheidsrechters. Namen met percentages, dat gaat zijn doel voorbij. Ik begrijp dat er veel openheid moet zijn, maar de openheid qua cijfers die over de scheidsrechters wordt weergegeven, gaat niet helpen.”

Meekers vindt ook dat er geen buitenlandse hulp moet komen. “We hebben heel goede refs, alleen gaan deze statistieken contraproductief werken. Het moet wel gedaan zijn met de komedie, in die zin is het dan weer wel goed dat jullie dit naar buiten hebben gebracht. Figuren als Layec hebben wij niet nodig, zijn facturen evenmin. We moeten arbiters hebben die fluiten alsof de VAR er niet is. De VAR moet alleen tussenkomen als de scheidsrechter zich duidelijk vergist heeft. Zo simpel is het. Terug naar de eenvoud. Wij kunnen dat zonder inbreng van buitenlanders.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

No Poll