Barça morst punten tegen degradatiekandidaat Granada en ziet Real verder uitlopen

11 februari - 23:17
2

FC Barcelona is zondagavond in eigen huis tegen een beschamend gelijkspel aangelopen. Tegen laagvlieger Granada, dat verwikkeld is een strijd tegen degradatie, werd het 3-3. De bezoekers kwamen tot twee keer toe op voorsprong.

Met Frenkie de Jong in de basis was het begin voor Barcelona nog goed. Lamine Yamal liep de bal na een kwartier spelen binnen bij de tweede paal. Vervolgens kwam Barça dicht bij de 2-0, ware het niet dat voormalig Royal Antwerp FC-middenvelder Martin Hongla de bal van de lijn redde.

Erg lang kon het Barcelona van de vertrekkende Xavi niet genieten van de voorsprong. Ricard Sanchez zette Granada nog voor rust op gelijke hoogte met een strak schot.

Een kwartier na rust voltrok zich een zeer chaotische fase. Manchester United-huurling Facundo Pellistri zette de bezoekers weer op voorsprong, waarna Robert Lewandowski direct daarna weer de 2-2 maakte. De Pool schoot overtuigend binnen, na een zeer fraaie aanval.

Nog geen drie minuten later lag de bal alweer in het net. Granada nam opnieuw de voorsprong tegen het defensief zeer povere Barcelona. Miquel knikte fraai raak, nadat hij boven iedereen uittorende.

Een nederlaag wist Barcelona nog wel te voorkomen. Jongeling Yamal schoot erg fraai raak, maar zijn doelpunt bleek uiteindelijk niet meer dan een doekje voor het bloeden. Het beschamende gelijkspel is de zoveelste teleurstelling voor de Catalanen, die nu tien punten minder hebben dan Real Madrid.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.