“Als Hugo Broos Zuid-Afrika verlaat, dan zal de federatie het beslist hebben”

“Als Hugo Broos Zuid-Afrika verlaat, dan zal de federatie het beslist hebben”

11 februari - 13:27
2

Hugo Broos heeft met Zuid-Afrika de bronzen medaille gehaald op de Africa Cup. Na een zware strijd die uitmondde in strafschoppen, wisten de Bafana Bafana Congo te verslaan. Broos benadrukte de vastberadenheid van zijn spelers. 

"Ons team was uitgeput, na twee opeenvolgende matchen van 120 minuten en strafschoppen”, getuigt de coach. “Onze tegenstanders hadden ook een dag meer rust, en je kon zien dat wij niet de meeste frise ploeg waren. Maar als je de mentaliteit ziet van deze spelers. Ze streden tot de laatste seconde."

Broos gaf wel toe dat Congo eigenlijk de betere ploeg was. "Congo was beter. Het had meer kansen. Ik ben daar eerlijk over. Maar als je blijft vechten zoals de spelers dat hebben gedaan, dan verdien je het. Ik ben heel trots op mijn groep." Ondanks de moeilijkheden tijdens de wedstrijd was Broos dan ook vol lof.

Broos, die sinds mei 2021 aan het roer staat bij Zuid-Afrika, gaf aan vastbesloten te zijn om door te gaan met zijn werk. “Als Hugo Broos Zuid-Afrika verlaat, zal het zijn omdat de federatie dat zo beslist. Ik ben blij met mijn job, met het team", aldus onze landgenoot.