Mignolet moest rood krijgen volgens Kohfeldt, Deila: Er gebeuren vreemde dingen

Mignolet moest rood krijgen volgens Kohfeldt, Deila: "Er gebeuren vreemde dingen"

11 februari - 11:11
118

Club Brugge slaagde er zaterdagavond in om met 4-0 KAS Eupen opzij te zetten. Na afloop gaf Eupen-coach Florian Kohfeldt toe dat Blauw-Zwart de sterkere ploeg was, maar er moest hem toch iets van het hart. Volgens de Duitser had Simon Mignolet een rode kaart moeten krijgen na drie minuten voor handsspel buiten de zestien. Club-coach Ronny Deila reageerde kort, maar verwees vervolgens naar het afgekeurde doelpunt in RSC Anderlecht - KAA Gent.

Kohfeldt was na afloop duidelijk op de persconferentie. "De Belgische scheidsrechters zijn toch zo goed", is Kohfeldt cynisch. "Dat was rood. Zo’n cruciale fase verandert de wedstrijd."

Ronny Deila ging erg kort in op de fase, maar was vervolgens kritisch voor de arbitrage in de Jupiler Pro League. "Ik heb de fase nog niet gezien dus kan niet veel zeggen", aldus Deila. "Normaal gezien ben ik niet zo kritisch maar er gebeuren de laatste tijd wel meer vreemde dingen. De afgekeurde goal in Anderlecht – Gent vorige week bijvoorbeeld."

Deila is van mening dat de VAR niet altijd naar behoren presteert. "Soms vraag ik me af of we wel naar dezelfde wedstrijd kijken", zegt hij. "Ik snap dat niet als er een VAR is. Zo moeilijk zou het toch niet mogen zijn."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.