Steun voor Gimenez: 'Krediet, Ueda (ex-Cercle Brugge), klopt nog niet op de deur'

Steun voor Gimenez: 'Krediet, Ueda (ex-Cercle Brugge), klopt nog niet op de deur'

10 februari - 16:03
1

De oud-voetballers Karim El Ahmadi en Kees Kwakman zijn van mening dat Santiago Gimenez nog voldoende krediet heeft bij Feyenoord. Ayase Ueda, die vorig seizoen indruk maakte bij Cercle Brugge, verdient het volgens het tweetal nog niet om boven de Mexicaan, die uit vorm is, te starten. 

Gimenez heeft de laatste vijf wedstrijden niet gescoord. Dat terwijl Ueda in bloedvorm is teruggekeerd van de Azië Cup. In Qatar kwam de Japanner, die in de kwartfinales werd uitgeschakeld, vier keer tot scoren. Van een wisseling van de wacht in de punt van de aanval van Feyenoord moet volgens El Ahmadi nog geen sprake zijn. "Ik denk dat Gimenez heel veel krediet heeft", zegt hij bij Voetbalpraat op ESPN.

"Als het héél lang duurt voor hij weer in vorm is en je hebt een spits als Ueda... Maar als Ueda erin komt heb ik niet zoiets van: die klopt op de deur om in de basis te staan", gaat de oud-middenvelder verder. "Ik vind dat je het vertrouwen aan Gimenez moet geven.

El Ahmadi krijgt bijval van Kees Kwakman, die van mening is dat Ueda als invaller bij Feyenoord nog geen ijzersterke indruk maakt. "Dat is iets anders dan een paar goals op de Azië Cup. Gimenez zal daar niet wakker van liggen." Kwakman is van mening dat het sentiment rondom Gimenez te snel draait. "Twee maanden terug hadden we het nog over een mogelijke stap naar Atlético Madrid, nu hebben we het over de reservebank. Gaat wel een beetje snel, hè."

Ueda maakte in de zome van 2023 de overtap van Cercle Brugge naar Feyenoord. Ueda verruilde de Jupiler Pro League voor de Eredivisie. Feyenoord maakte een transfersom van 8 miljoen euro over aan Cercle Brugge.