Ik weet zeker dat dit voor Rashford een wake-up call is geweest

"Ik weet zeker dat dit voor Rashford een wake-up call is geweest

10 februari - 14:43

Erik ten Hag mag niet verantwoordelijk worden gehouden voor het gedrag van Marcus Rashford, stelt Ole Gunnar Solskjaer. De 26-jarige aanvaller werd onlangs disciplinair geschorst door Manchester United en Ten Hag.

Rasfhord meldde zich op vrijdag 26 januari ziek bij United. Later werd duidelijk dat de Engelsman de woensdag én donderdag ervoor in het uitgaansleven van Belfast was geweest. Ten Hag besloot Rashford buiten de selectie te laten voor het FA Cup-duel met Newport County. "Ik ben drie jaar de manager geweest van Marcus, ik ken hem goed", steekt Solskjaer van wal tegen persbureau Reuters.

Solskjaer was tussen 2018 en 2021 manager bij United. "Het is niet mijn taak om een discussie over hem te voeren, maar vorig seizoen was hij fantastisch en uiteindelijk draait het in het voetbal om constant zijn. Marcus en veel andere spelers hebben niet hun topniveau gehaald dit seizoen. Ik weet zeker dat dit voor hem een wake-up call is geweest", komt de Noor terug op het voorval. 

Er mag niet extra kritisch naar Ten Hag worden gekeken door de actie van Rashford, meent Solskjaer. "Is het aan de manager om het beste in hem naar boven te halen of is het de verantwoordelijkheid van de speler om het beste uit zichzelf te halen? Ik denk dat het meer het laatste is."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.