Vanhaezebrouck moet nog maar eens slecht nieuws brengen: Kums lang uit

Vanhaezebrouck moet nog maar eens slecht nieuws brengen: "Kums lang uit"

9 februari - 15:01
7

Het begin van 2024 lijkt wel behekst voor KAA Gent, toch zeker op sportief vlak. Aan het lijstje met tegenslag is nu een nieuwe naam toegevoegd: Sven Kums. De middenvelder zal een "hele tijd" niet beschikbaar zijn, meldt Hein Vanhaezebrouck. 

Op zijn perspraatje had de trainer van Gent nog wat meer slecht nieuws voor de fans. De voorbije weken zagen zij hun elftal al flink uitgedund worden, onder meer door blessurleed, de Afrika en Asian Cup en enkele (lucratieve) transfers. Ook Kums zal de komende tijd niet beschikbaar zijn. "Sven heeft een probleem met zijn voet, die nu twee weken geïmmobiliseerd is", laat Vanhaezebrouck weten.

Daardoor kan de spelmaker in die periode uiteraard niet in actie komen, maar zijn afwezigheid zal nog "een hele tijd" langer duren. Hoeveel weken dat precies inhoudt, kan Vanhaezebrouck nog niet inschatten. In ieder geval is het een volgende streep door de Gentse rekening. Kums viel op het veld van Sint-Truiden (4-1-verlies) uit. 

Met Kums verliest Gent niet alleen een vaste middenvelder, maar ook haar aanvoerder. Gelukkig is er ook goed nieuws om het leed te verzachten. Hong Hyun-seok is namelijk terug van de Asian Cup. Hij zal de afwezigheid van Kums mee moeten helpen opvangen.