Van der Elst ziet Meunier voor Trabzonspor kiezen: Kansen op EK zijn nog kleiner

Van der Elst ziet Meunier voor Trabzonspor kiezen: "Kansen op EK zijn nog kleiner"

10 februari - 13:40
4

Thomas Meunier nam recent afscheid van Borussia Dortmund en koos voor een avontuur in Turkije. Daar zal hij uitkomen voor Trabzonspor. Een slechte keuze, oordeelt Franky Van der Elst.

Bij Dortmund was Meunier de laatste weken toch weer zeker van een basisplek, maar koos hij uiteindelijk toch voor Trabzonspor. Daarmee mag Meunier volgens Van der Elst nu ook een kruis maken over het EK.

"Zijn kansen op het EK waren al niet heel groot en volgens mij zijn ze nu nog wat kleiner geworden", klinkt het bij Het Nieuwsblad. "Het niveau ligt er toch een pak lager dan in de Bundesliga. Champions League zal er ook niet van komen", geeft Van der Elst.

Al denkt Van der Elst ook dat een boodschap van Domenico Tedesco de keuze van Meunier heeft beïnvloed. "Misschien heeft Meunier van Tedesco te horen gekregen dat het bij de Ruide Duivels sowieso een moeilijk verhaal wordt en heeft hij daarom eerder een financiële keuze gemaakt. Ik weet het niet, maar dat zou ik wel nog begrijpen. Hij is toch ook al 32 hè", besluit Van der Elst.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.