'Mertens legt bijzonder lucratieve aanbieding uit Saudi-Arabië naast zich neer'

'Mertens legt bijzonder lucratieve aanbieding uit Saudi-Arabië naast zich neer'

13 februari - 14:15
3

Heel wat voetballers kozen er de laatste maanden voor om Europa te verlaten en richting Saudi-Arabië te vertrekken. Dries Mertens echter niet, ondanks een bijzonder aanlokkelijk aanbod.

De aanvaller gaf eerder al aan te denken aan zijn voetbalpensioen na een vertrek bij Galatasaray en lijkt zich daar aan te houden. Volgens Corriere dello Sport kon de voormalige Rode Duivel deze winter nochtans een bijzonder lucratieve uitdaging in Saudi-Arabië aangaan. Dat zag hij echter niet zitten.

De Italiaanse krant meldt dat Mertens vanuit Saudi-Arabië een aanbieding kreeg om zo'n tien miljoen euro te verdienen bij een contract tot medio 2025. Die aanbieding legde hij echter naast zich neer. Mertens blijft daardoor tot het einde van het seizoen voor Galatasaray spelen, waar hij een aflopend contract heeft.

De kans is groot dat de 35-jarige Mertens daarna ook afscheid neemt als voetballer. Hij gaf eerder al aan zich meer te willen focussen op zijn gezin en voetballers financieel wil begeleiden.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.