UPDATE: 'Trebel ziet contract nu toch verbroken worden bij Sporting Charleroi'

UPDATE: 'Trebel ziet contract nu toch verbroken worden bij Sporting Charleroi'

9 februari - 09:16 Laatste update: 14 februari - 11:07
29

Arien Trebel maakte afgelopen zomer de overstap van RSC Anderlecht naar Sporting Charleroi. Daar komt hij echter helemaal niet aan de bak onder trainer Felice Mazzu. Trebel moet opnieuw beschikken, maar zou tot nu toe elk voorstel tot contractontbinding geweigerd hebben. De middenvelder zal naar alle waarschijnlijkheid geen minuut meer spelen voor de Zebra’s.

Veel plezier hebben zowel Sporting Charleroi als Trebel zelf niet gehad aan zijn transfer. De 32-jarige middenvelder moest het tot nu toe stellen met vijf optredens in de Jupiler Pro League, samen goed voor honderd speelminuten. De laatste dat hij in actie kwam dateert ondertussen van 1 oktober 2023. Door zijn gebrek aan fitheid raakte Trebel geblesseerd aan de quadriceps.

Eens opnieuw fit werd hij echter ook steeds overgeslagen. Mazzu vertelde nog dat hij week na week zijn best moet doen om aan de zes verplichte Belgen te komen op het wedstrijdblad, maar er lijkt meer aan de hand sinds er twintig spelers in de kern mogen zitten. In januari probeert Charleroi de kern te verkleinen, met een logisch vertrek voor Trebel als oplossing. De middenvelder weigert echter elke aanbieding om zijn contract te ontbinden.

Volgens Het Belang van Limburg zal Trebel geen minuut meer spelen voor Sporting Charleroi. De Club hoopt nog dat er een ploeg uit Turkije of Zwitserland op de proppen zal komen, maar Trebel is - met het oog op zijn gezinssituatie - niet van plan om zomaar ergens te tekenen.

UPDATE: De dagen van Treben bij Sporting Charleroi lijken nu toch geteld te zijn. Volgens Het Nieuwsblad gaan de Carolo's nu toch het contract van Trebel verbreken. Ondanks hij zoals eerder gemeld elk voorstel tot nu toe geweigerd had, lijkt er nu toch schot in de zaak te zijn gekomen. Trebel zal na slechts vijf korte optredens in de Jupiler Pro League de Zebra's alweer verlaten. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.