KBVB distantieert zich van Boucaut na uitspraak over Vanaken: 'Geschrokken'

KBVB distantieert zich van Boucaut na uitspraak over Vanaken: 'Geschrokken'

8 februari - 20:14
21

Ook bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) kreeg men de uitspraken van ex-ref Alexandre Boucaut over Hans Vanaken te horen. Het voetbalorgaan komt nu ook met een reactie na die uitspraken.

De voormalige scheidsrechter haalde stevig uit naar Vanaken, die hij een van de "meest ergerlijke spelers in de JPL" vond. Vanaken zelf bleef koeltjes en wilde er geen tijd aan besteden, maar bij de KBVB was men niet tevreden.

Volgens Het Laatste Nieuws is men bij de KBVB 'geschrokken' na de uitspraken van Boucaut. Dat Vanaken constant scheidsrechters beledigt, zoals Boucaut ook beweert, wordt tegengesproken door het voetbalorgaan. 'Iets roepen naar de ref en discussiëren, op een aanvaardbare toon, maakt deel uit van het spel. Vanaken zou daarin niet heviger zijn dan andere spelers', klinkt het.

Boucaut is sinds juli 2023 alleszins niet meer verbonden aan de Belgische voetbalbond en speelt dus geen rol meer in het Belgisch voetbal. Zijn enige contributie is momenteel nog zijn verschijningen in het RTBF-programma La Tribune.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.