Bayat over nieuw stadion voor Charleroi: “Een muur zoals bij Dortmund”

Bayat over nieuw stadion voor Charleroi: “Een muur zoals bij Dortmund”

8 februari - 18:04 Laatste update: 18:10
4

Sporting Charleroi heeft grootse plannen voor de toekomst, met de onthulling van hun gloednieuwe stadion, de ZebrArena, gepland voor het seizoen 26/27. Algemeen directeur Mehdi Bayat heeft bij Eleven Sports DAZN al een voorproefje gegeven van wat supporters kunnen verwachten. 

Bayat heeft in het interview met Eleven Sports de plannen voor de ZebrArena in detail besproken. Hij beschreef het toekomstige stadion als "een muur, zoals bij Dortmund". Het nieuwe stadion, gelegen in Marchienne-au-Pont, zal plaats bieden aan zo'n 20.000 toeschouwers en zal worden uitgerust met een transparant dak om zowel spelers als supporters te beschermen tegen slecht weer. 

Hij benadrukte het ontwerp van de tribune voor de harde kern, die op dezelfde locatie zal zijn als in het huidige Stade du Pays, maar met meer zitplaatsen en zonder verdiepingen, geïnspireerd door het Duitse model, zoals bij Dortmund. Met een geschat kostenplaatje van zestig tot zeventig miljoen euro heeft de ZebrArena niet alleen een sportieve ambitie, maar zal het ook dienen als een van de locaties voor het WK Vrouwenvoetbal in 2027.