Broos na uitschakeling in halve finale Afrika Cup: “Ik mag niet ontgoocheld zijn”

Broos na uitschakeling in halve finale Afrika Cup: “Ik mag niet ontgoocheld zijn”

8 februari - 08:22
3

Hugo Broos en Zuid-Afrika moesten na penalty’s het onderspit delven tegen Nigeria. Het was 1-1 na 120 minuten en daar trok Nigeria, met heel wat oude bekende aldus aan het langste eind.

Broos is toch een trotse bondscoach. “We moeten trots zijn op deze match én op ons toernooi. De mentaliteit van mijn groep was geweldig. Als coach mag ik dus niet te ontgoocheld zijn. Ik kan niemand iets verwijten. Penalty’s zijn een loterij. De vorige keer wonnen we, nu verliezen we. We waren er heel dichtbij.”

In het slot van de wedstrijd kreeg Zuid-Afrika een gigantische kans. “In de eerste helft vond ik dat we de betere ploeg waren. Na de rust was het meer in evenwicht, maar net voor het einde was er die enorme kans. We hadden de match toen kunnen beslissen. Dat is helaas niet gebeurd”, citeert Het Laatste Nieuws.

Bij Nigeria waren er een pak spelers op en naast het veld met een verleden op de Belgische velden. Paul Onuachu (ex-Genk) en Raphael Onyedika (Club Brugge) begonnen op de bank, Troost-Ekong (ex-KAA Gent), Osimhen (ex-Charleroi) en Moses Simon (ex-KAA Gent) begonnen in de basis. Bij Zuid-Afrika speelde Percy Tau (ex-Club Brugge) en is Broos uiteraard bondscoach.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.