Slecht nieuws voor Antwerp, FIFA verwerpt beroep van Overmars tegen schorsing

Slecht nieuws voor Antwerp, FIFA verwerpt beroep van Overmars tegen schorsing

7 februari - 12:50
42

Slecht nieuws voor Royal Antwerp FC, het beroep dat Marc Overmars indiende tegen zijn eenjarige wereldwijde schorsing is door de FIFA verworpen. Dat meldt de woordvoerder van de technisch directeur van Antwerp.

Voor Antwerp was Overmars actief bij Ajax. De technisch directeur werd aan de kant werd gezet vanwege grensoverschrijdend gedrag tegen vrouwelijke personeelsleden, Overmars werd door het Instituut Sportrechtspraak (ISR) voor een jaar geschorst. Daar kwam bovendien een jaar voorwaardelijke schorsing bovenop, met een proeftijd van twee jaar. Die uitspraak was alleen van toepassing op werkzaamheden in Nederland. 

De wereldvoetbalbond FIFA besloot vorig maand de schorsing over te nemen waardoor Overmars, inmiddels technisch directeur bij Royal Antwerp, gedwongen werd ook daar zijn werkzaamheden te staken. Overmars ging vervolgens in beroep tegen de uitspraak. Frank Neervoort, de woordvoerder van Overmars, laat door het Parool optekenen dat het beroep is verworpen. 

"We hebben een bericht van twee zinnen ontvangen. In de eerste zin staat dat het beroep verworpen is, de tweede zin luidt dat de gemaakte kosten voor rekening van de heer Overmars zijn."

Het is nog niet duidelijk of Overmars de uitspraak op een nog hoger niveau bij het internationale hof voor sportarbitrage CAS aan gaat vechten. "Daar zijn hoge kosten mee gemoeid", aldus Neervoort.