Broos (Zuid-Afrika) denkt ‘helemaal niet’ aan stoppen: “Ik hou van mijn job”

Broos (Zuid-Afrika) denkt ‘helemaal niet’ aan stoppen: “Ik hou van mijn job”

6 februari om 17:13

Hugo Broos neemt het in de halve finale van de Afrika Cup op tegen Nigeria. De bondscoach van Bafana Bafana liet zich tegenover Het Nieuwsblad uit over zijn toekomst.

Broos gaf voor de Afrika Cup aan mogelijk te stoppen na het landentornooi, daar komt hij nu op terug. “Of ik denk aan stoppen? Op dit moment helemaal niet. Waarom zou ik ook? We zijn er nog niet. Natuurlijk, ik ben 71 jaar. Er zijn momenten waarop ik denk aan het einde van mijn carrière. Dat is ook maar normaal na een loopbaan van 36 jaar als coach en ervoor 18 jaar als profvoetballer.”

Broos is met zijn 71 lentes de oudste coach op de Afrika Cup. “Beetje bij beetje begin je na te denken over de toekomst. Maar nu gaat alles zo goed. Er gebeurt zoveel. Waarom zou ik stoppen? Ik hou van mijn job en ik hou van het voetbal. We zullen zien wat de toekomst brengt.” Sinds 2021 is Broos overigens bondscoach van Zuid-Afrika. In 2017 won hij de Afrika Cup met Kameroen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.