Broos vol vertrouwen: “Déjà-vugevoel van toen ik met Kameroen Africa Cup won”

Broos vol vertrouwen: “Déjà-vugevoel van toen ik met Kameroen Africa Cup won”

1 februari - 14:24
2

Hugo Broos geniet na van zijn stunt met Zuid-Afrika tegen Marokko op de Africa Cup. Het geloof bij de coach is duidelijk gegroeid: “We kunnen met Zuid-Afrika de finale halen.” Zo staat te lezen in een interview in Het Belang van Limburg.

Broos beleeft een droom, alweer. Nadat hij in 2017 als eerste Belgische trainer ooit met Kameroen de Africa Cup won, lijkt hij nu bezig aan een nieuw sprookje. Marokko was een van de topfavorieten voor de eindwinst en op het WK nog de halve finalist, maar ging door Broos en zijn manschappen met 2-0 voor de bijl. Na het eindsignaal volgde er een kort maar krachtig feestje, vertelde Broos.

Broos deelde ook mee dat ze in Zuid-Afrika weer volop aan het dromen zijn. “Er verscheen vandaag een artikel vol lof, dat ze mij verkeerd hadden beoordeeld en ik meer van voetbal ken dan zij”, aldus de coach die aanvankelijk bakken kritiek kreeg in Zuid-Afrika. Enkele dagen geleden werd hij nog door de voetbalbond van Lesotho van kolonialisme beschuldigd werd.

Broos gelooft na deze stunt volop in zijn kansen, zeker met alle topploegen die al naar huis zijn: Ghana, Senegal, Kameroen, Egypte, Tunesië, Marokko... Daarnaast spelen Ivoorkust en Mali in de kwartfinale tegen elkaar. Hij wist ook te vertellen dat de spelers onderling een heel sterke band hebben: “Ik heb een déjà-vugevoel van toen ik met Kameroen de Africa Cup won", besloot hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.