Schepens neemt het op voor Watanabe: 'Hij speelde goed, Brown stond te slapen'

Schepens neemt het op voor Watanabe: 'Hij speelde goed, Brown stond te slapen'

6 februari - 10:46
5

Tsuyoshi Watanabe werd bij KAA Gent tegen RSC Anderlecht meteen in de basis gedropt, ondanks hij slechts enkele uren eerder terugkeerde van de Asian Cup. De Japanner veroorzaakte de strafschop met zijn overtreding maar volgens Gunther Schepens, sportief raadgever bij KAA Gent, valt hem niks te verwijten.

'S Ochtends was Watanabe nog in Doha na de uitschakeling met Japan op de Asian Cup. Desondanks dropte Hein Vanhaezebrouck hem 's avonds meteen in de basis bij Gent. "Ik vond het sterk van de club dat ze de moeite gedaan hadden om hem zo snel terug te halen", aldus Schepens in Extra Time.

Van een jetlag was er naar verluidt weinig sprake. "Het was zo'n vijf uur vliegen en er was maar twee uur tijdsverschil. Hij is in businessclass gevlogen en heeft nadien nog wat kunnen slapen in een hotel in de buurt van de luchthaven", klinkt het.

Volgens Schepens treft Watanabe geen schuld in de nederlaag van KAA Gent tegen RSC Anderlecht. "Ik vond hem een goede wedstrijd spelen. Het was eerder Archie Brown die stond te slapen en zo Patris liet infiltreren", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.