Programma kandidaten Champions’ Play-Off: Gent vreest tegenstand, tweeluik Cercle

Programma kandidaten Champions’ Play-Off: Gent vreest tegenstand, tweeluik Cercle

6 februari - 10:00
10

Hoewel in theorie ook een KV Mechelen nog kans maakt, lijkt de strijd om de Champions’ Play-Off er eentje van zeven clubs om zes gegeerde plekjes. Wie finaal uit de boot valt, zal niet enkel afhangen van de prestaties, maar ook van het resterende programma. VoetbalPrimeur.be neust in de respectievelijke agenda’s van dat zevental.

Union Saint-Gilloise
Als de concurrentie hoopt dat de leider nog flink van haar pluimen zal laten, valt dat in de eerstkomende weken te betwijfelen. Op papier zou Union zelfs zonder al te veel moeite twaalf op twaalf moeten kunnen halen. De laatste twee speeldagen beloven wel een fikse uitdaging te worden, met de komst van KAA Gent en een bezoek aan de Bosuil. Het wordt vooral zaak om de Champions’ Play-Off met een gerust gemoed in te duiken. Oh ja, als Union volgend weekend wint én Cercle Brugge of KRC Genk zou verliezen, dan is het ticket voor de top-zes midden februari al een feit. Straf!

Westerlo 🏠
Kortrijk 🚍
Standard 🏠
OH Leuven 🚍
Gent 🏠
Antwerp 🚍

RSC Anderlecht
De dichtste jager kijkt haar laatste rechte lijn richting Play-Offs met vertrouwen tegemoet. Eerst en vooral dankzij de (veelbesproken) driepunter tegen De Buffalo’s, maar evenzeer door het eenvoudig ogende programma. De uitmatch bij Club Brugge vormt uiteraard een lastige klip om ronden, maar voor het overige stapt Anderlecht steevast als favoriet de ring in. Momenteel bedraagt de achterstand op Union tien punten. Dat gat moet minstens even groot/klein blijven.

Charleroi 🚍
Sint-Truiden 🏠
Club Brugge 🚍
Eupen 🏠
RWDM 🚍
Kortrijk 🏠

Club Brugge
Eupen op eigen bodem, het gepaste medicijn om in te nemen na een teleurstellende één op zes. Een kleine vertrouwensinjectie zal geen kwaad kunnen, want nadien volgt een pittig drieluik. Slaagt Club Brugge er daar in om indruk te maken en voldoende punten te pakken? Dan blijft Blauw-Zwart een titeluitdager aan het begin van de Play-Offs, hoe ruim de sprong naar Union ook mag zijn. Tegenvaller is wel dat Ronny Deila net nu Maxime De Cuyper, Hugo Vetlesen en Philip Zinckernagel zal moeten missen na de veldslag in Deurne-Noord.

Eupen 🏠
Cercle Brugge 🚍
Anderlecht 🏠
Genk 🚍
OH Leuven 🏠
Sint-Truiden 🚍

Royal Antwerp FC
Vooral op karakter heeft The Great Old zich weer in het zadel gehesen. Over een verlenging van de titel durft geen Antwerpenaar zich openlijk uitspreken, maar een hartig mondje meespreken in de Champions’ Play-Off moet lukken. De agenda indachtig zouden twaalf punten een rechtvaardige minimumdoelstelling zijn voor de slotweken van de reguliere competitie. Vorig seizoen trapte Antwerp haar historische PO-campagne af met winst tegen Union. Verschaft het zichzelf straks een gelijkaardige boost op speeldag 30? 

RWDM 🚍
Mechelen 🏠
Gent 🚍
Sint-Truiden 🏠
Kortrijk 🚍
Union 🏠

KAA Gent
Het noodtij dat 2024 heeft meegebracht, moet dringend keren, anders kunnen Hein Vanhaezebrouck en co fluiten naar de top-zes. De bonus op de vermaledijde plaats zeven is ondertussen geslonken tot drie puntjes. Bovendien is de kalendermaker De Buffalo’s niet al te gunstig gezind: net als Club Brugge ontmoeten ze nog drie rechtstreekse tegenstanders, te beginnen met Cercle komende zondag. Gaat Gent zoals de voorbije jaren weer een nagelbijtende slotwedstrijd tegemoet? Met Sporting Charleroi komt er dan een verraderlijke klant over de vloer …

Cercle Brugge 🏠
Eupen 🚍
Antwerp 🏠
Standard 🚍
Union 🚍
Charleroi 🏠

Cercle Brugge
Vanhaezebrouck schreeuwde het al uit: “met het eenvoudige programma dat Cercle nog voor de boeg heeft, zie ik hen als zekerheidje voor de Champions’ Play-Off”. Een wanhoopskreet of een slinkse tactiek om de druk in het andere kamp te leggen? In hun laatste vier matchen behoort een reeks zeker tot de mogelijkheden, maar veel zal afhangen van het gevoel na het nakende tweeluik met Gent en Club. Als Groen-Zwart de stadsderby naar haar hand weet te zetten, zou dat wel eens de springplank naar meer glorie kunnen vormen.

Gent 🚍
Club Brugge 🏠
Eupen 🚍
Mechelen 🏠
Charleroi 🚍
RWDM 🏠

KRC Genk
De Limburgers tuimelden dit weekend uit de bevoorrechte posities. Toch hoeft de mijnstad nog niet te jammeren. Cercle staat op gelijke hoogte en zelfs de nummers drie tot vijf liggen nog binnen schietafstand. In het laatste vijfde van de reguliere fase krijgt Genk nog enkele wenkende kansen om het gewenste inhaalmanoeuvre te maken. Lukt dat uiteindelijk niet, dan hebben Wouter Vrancken en co enkel zichzelf iets te verwijten. Maar goed, de Limburgse vlaai blijft halfvol: alles kan nog!

Mechelen 🚍
RWDM 🏠
Charleroi 🚍
Club Brugge 🏠
Standard 🏠
Westerlo 🚍